Маникюр София Център

Перманентен маникюр: цвят, който винаги е с вас

Маникюр София Център. Оцветяването с помощта на супер устойчиви покрития – гел-лак, биогел или шеллак, се нарича перманентен маникюр (от английското permanent – „перманентен, дългосрочен, дългосрочен“). Тези формулировки са сред най-добрите постижения на индустрията за красота през последните години и са изключително популярни.
На първия етап от перманентния маникюр се извършват обичайните козметични манипулации с помощта на някоя от наличните технологии. 

След това върху полирани и обезмаслени нокти се нанася специална прозрачна основна смес, която не само служи като връзка между повърхността и следващия пигментиран слой, но също така ви позволява да коригирате пукнатини и деформации. След това те слагат цветно покритие, ако желаете, с дизайн, изборът на който не е ограничен, а покритието е матово или гланцово. Всеки слой се суши в специална LED или UV лампа. Там под въздействието на лъчите се получава полимеризация, поради което се постига здравина и устойчивост на състава към външни влияния. В резултат на това маникюрът продължава до три седмици.

Плюсове:

– няма риск от размазване на недовършения лак;
– маникюрът продължава до три седмици;
– трайно покритие предпазва ноктите от повреди;
– съставът съдържа витамини и калций.

Недостатъци:

– сложен, в сравнение с обичайния лак, процес на отстраняване;
– съществува риск от изтъняване на нокътната плочка;
– биогелът и шеллакът са противопоказани за хора под 17-18 години, тъй като човешките нокти към тази възраст все още не са напълно оформени.

Факт: появиха се двуфазни и дори напълно самодостатъчни еднофазни гел лакове, за които не са необходими подготвителни и фиксиращи слоеве.

Маникюр София Център

Просто спретнати, добре поддържани ръце с нокти с правилна форма и кадифена кожа отдавна са се превърнали в норма, а маникюрът, който буквално означава „грижа за ръцете“ (от латински manus – ръка и лечение – грижа), се свързва предимно красиво и висококачествено покритие. Помислете за винаги подходящите дизайнерски опции и ударете нови артикули за нокти.Френски маникюрИстинска революция през 1975 г. направи създателят на тогавашната местна компания Orly Джеф Пинк, когото всички вече познаваме като човека, който стоеше в началото на нокътната индустрия. Той е изобретил визуален образ, който първоначално е нарекъл Natural Look.

 Актрисите на снимачните площадки в Холивуд се нуждаеха от „универсални“ нокти, които да спестят време и пари и да нямат нов маникюр за всеки външен вид, а като доставчик на козметика в „фабриката на мечтите“, Пинк знаеше това. Той поръча бял лак, напълно необичаен в онези години, и боядиса с него само върха на нокътя и нанесе отгоре безцветен фиксатор. Продуцентите и актрисите бяха във възторг и веднъж самата Барбра Стрейзанд дойде в телевизионно шоу с такъв маникюр. И накрая, този дизайн завладя света през 1978 г., когато ноктите в стила на холивудските филмови звезди бяха направени на модели на шоу в Париж.

Видове декоративен маникюр: всичко е възможно

Факт : Границата, при която основният цвят преминава към цвета на свободния ръб, се нарича линия на усмивка.Цветно яке, анти-яке и лунен маникюр
След като някой реши, че бяло-бежовият френски маникюр е станал прекалено скучен, а след това той има нови възможности за изпълнение: цвят, когато класическият бял лак се заменя с всеки друг, а самата нокътна плочка е оставена в естествени цветове или също е рисуван, и френско хилядолетие, когато свободният ръб е покрит с пайети. Огледалото, като че ли, отразено в обратната посока, опцията се нарича анти-френч. Друг „по-малък брат” е лунен маникюр, с рисунка на нокътното легло в различен цвят от основния цвят. В опит да съчетае най-доброто се появи микс от „дупки“ и френски маникюр, който бързо напусна естествената палитра към ярки цветове.

Факт: За първи път лунният маникюр беше представен на шоуто на Dior през 2010 година. Често погрешно се нарича антифренски.

Маникюрист в София Центъра

Монохромен маникюр
Въпреки огромното разнообразие от видове дизайн на ноктите, най-горният край все още е едноцветно покритие. Може би основната новост беше, че сега лакът е избран за разлика от дрехите – черни или тъмни нокти до ярки тоалети и обратно. Друга противоречива, но упорита тенденция в маникюра е изборът на един или два пръста в различен цвят.

Факт: дълго време червените и розовите лакове оставаха единствените в палитрата и те се нанасяха само в средата на нокътя, като не запълваха дупката и ръба, но не бяха икономични, а защото етикетът не позволяват на жените да имат ярък маникюр.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *