Курс за маникюр в София, Пловдив, Варна и Бургас

Курс за маникюристи

Курс за маникюр в София, Пловдив, Варна и Бургас. Дейността на майстор на маникюр и педикюр е свързана с предоставяне на услуги за грижа за ноктите и поддържане на техния естетичен вид. Истински професионалист знае как не само да покрива или премахва лак, но и да извършва удължаване на ноктите, да прави хардуерен или подстригващ маникюр, да създава сложни многоцветни рисунки и да масажира ръцете.

Обучението на майстори на маникюр в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе за сега се провежда само онлайн или дистанционно с опция в зала, според Ковид 19 ситуацията. Това е отлична възможност да придобиете основни знания и първи практически опит евтино и по-рано от много колеги.

За повече информация относно дигиталният курс за маникюр :

+359884847369

Курс за маникюристки

Характеристики на професията майстор на маникюр

Професията е идеална за хора с добра фина моторика и координация на движенията, способност за упорита работа и способност за намиране на контакт с различни клиенти. Много творчески подход също е много подходящ. Съвременната мода позволява на специалист да прояви своята креативност: да украси ноктите с апликации, кристали, да направи авторска рисунка върху ноктите и т.н.

Добрият майстор на маникюра трябва да овладее не само техниките за удължаване и декориране на ноктите, но и техники за хигиенен маникюр. Също така е важно да знаете признаците, по които може да се определи това или онова заболяване на ноктите, и методите за тяхното лечение.

Курс за маникюр в София, Пловдив, Варна и Бургас

Доходите на специалиста са обвързани не само с мястото на работа, но и с броя на клиентите. Обикновено една част от него отива в салона, а другата остава за служителя. За да бъде в крак с времето, маникюристът трябва редовно да подобрява уменията си в областта на ноктопластика и да изучава допълнителни програми. Това е професия, при която няма ограничение за броя на клиентите: майстор на маникюр с голям брой положителни отзиви може да получи много клиенти на ден, така че добър специалист печели много.

Курс по маникюр

Обучение за начинаещи майстори на маникюр в София, Пловдив, Варна, Бургас
В колежа по маникюр ще се запознаете с инструментите на майстора и техниките за покриване на ноктите с лакове и гел лак. Това ще ви позволи да създавате живи и многопластови дизайни, които ще впечатлят всеки клиент. Също така, като част от обучението за маникюр и педикюр, ще научите:

  • структура, функция и заболявания на кожата;
  • методи и средства за стерилизация и дезинфекция;
  • правила за грижа за кожата на ръцете и краката;
  • нюансите на работа с пигменти, фолио и други материали за дизайн;
  • хардуер, трим маникюр и педикюр;
  • психология на общуването с клиентите.


След завършване на обучение по маникюр и педикюр в София, ние помагаме на нашите възпитаници да намерят работа по специалността си. Най-добрите студенти работят в най-големите салони за красота в София. Възможно е също да отидете на работа в козметичен център, клиника или да се занимавате с частни дейности у дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *